Водіям розповіли про небезпеку безключового доступу до автомобіля

0
1847

Дослідження проводили фахівці німецької громадської організації автомобілістів General Automobile Club (ADAC). З 237 протестованих автомобілів з системою безключового доступу, 230 не пройшли перевірку на надійність, передає автоблог . 

Функції безключового доступу і запуску / зупинки двигуна є одними з найулюбленіших опцій клієнтів в нових автомобілях – навіть невеликі міські діти тепер можна придбати з такими функціями. 

У той час як більшість більш дорогих позашляховиків, седанів і фургонів пропонують ці можливості вже в стандартній комплектації. Так вони зручні, але як показало недавнє дослідження і досить небезпечні.

Співробітники німецької громадської організації General Automobile Club (або ADAC) протестували 237 сучасних автомобілів від 30 брендів, і виявили, що 230 з них уразливі для атак хакерів, що використовують пристрої для перехоплення сигналу, які можна купити в Інтернеті і навіть дуже дешево.

Так звані «релейні» атаки дозволяють потенційним злодіям розблокувати і запустити транспортний засіб без необхідності мати його ключ. Ці злодії просто сканують сигнали, що передаються бездротовими ключами, і підсилюють їх, щоб відкрити автомобілі. У дослідженні ADAC говориться, що з усіх 237 протестованих транспортних засобів тільки три моделі змогли повністю протистояти хакерській атаці, і всі вони зроблені британською компанією Jaguar Land Rover. Йдеться про електричний кросовер Jaguar I-Pace, а також середньорозмірний позашляховик Land Rover Discovery і компактний кросовер Range Rover Evoque. 

У той час як Майк Хоуз, генеральний директор Британського товариства виробників і продавців автомобілів, говорить, що сучасні автомобілі «безпечніші, ніж будь-коли, а новітні технології допомогли значно знизити ризик викрадення», хлопці з ADAC стверджують, що загроза викрадення все ще є серйозною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!