Skoda показала зображення нового кросовера

0
384

Чеська компанія опублікувала дизайнерські скетчі нової моделі, яку представлять на початку березня на автосалоні в Женеві, передає автоблог . 

У Skoda вже натякали на те, що вигляд компактного кросовера Kamiq не матиме практично нічого спільного з нинішнім модельним рядом компанії і покаже новий стилістичний мову. Здається, автовиробник вирішив позбутися від дизайнерського спадщини Йозефа Кабана, який тепер малює моделі BMW.

Дизайн багато в чому перегукується з торішнім концептом Skoda Vision X. Судячи з перших дизайнерським скетчам, які опублікувала Skoda, у Kamiq буде модна сьогодні «двоповерхова» оптика: вузькі світлодіодні ходові вогні відокремлені від основних блок-фар. Лінзи фар мають «кристалічний» малюнок, що за задумом шеф-дизайнера Skoda Олівера Стефані має підвищити преміальність у вигляді машини. 

Лінія даху знижується до задньої частини, що надає автомобілю дуже динамічний силует, а над задніми дверима розмістився невеликий спойлер. Ззаду у кросовера вузькі L-образні ліхтарі. У Skoda позиціонують Kamiq як міського кросовера для тих, хто любить пригоди.

Машина, за словами чехів, поєднує в собі керованість легковика і всі переваги кросовера (великий дорожній просвіт, висока посадка). Машина побудована на модульній платформі MQB-A0, а більшість вузлів і агрегатів Skoda Kamiq розділить з соплатформенних Volkswagen T-Cross і Seat Arona. Це буде найдешевший кросовер марки на європейському ринку. За легендою Skoda, назва Kamiq походить з мови народності індуіти, яка проживає в Канаді і Гренландії. 

У вільному перекладі це слово означає «друга шкіра», тобто предмет, який дуже добре підходить власнику. У Шкоди, до речі, вже є кросовер з такою назвою: в Китаї продається бюджетний кросовер Kamiq, який можна порівняти за розмірами з VW Tiguan. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!