Skoda Scala: чехи представили новий бюджетний хетчбек

0
1161

Влітку 2019 року компанія Skoda почне продавати свою нову модель – хетчбек Skoda Scala. У нас вже є багато найрізноманітнішої інформації про цю новинку, в тому числі і дані про її вартість.

Scala в лінійці Skoda замінить Rapid Spaceback. Це перша чеська модель, побудована на платформі MQB-A0. Новий хетчбек за своїми розмірами буде трохи більше, ніж Rapid. Його дизайн багато в чому нагадує концепт Vision RS, який колись представили на Паризькому автосалоні. Наприклад, у цих автомобілів практично однакові задні ліхтарі.

Салон у Skoda виглядає якісно і сучасно. На приладовій панелі звертає на себе знімання 10,25-дюймовий дисплей мультимедійної системи (можливо, це топова комплектація). Про обладнання чехи поки ще нічого не сказали, але думаємо, що воно буде досить різноманітним.

Салон у Scala просторий. У ньому більше місця, ніж у Rapid Spaceback, особливо для задніх пасажирів. Тобто водієві і пасажиром цього хетчбека буде комфортно під час поїздки. Обсяг багажника у Scala складає 467 літрів, що на 50 літрів більше, ніж у Rapid. При складених задніх сидіннях багажне відділення збільшується в 2,5 рази.

У лінійку двигунів увійдуть кілька агрегатів. Базовим стане мотор потужністю 95 л.с. Будуть також версії з 1,0 л бензиновим мотором TSI потужністю 115 к.с. 1,5 л бензиновим мотором TSI потужністю 150 к.с., і з 1,6 л дизелем TDI.

Підвіска у Scala набагато зручніше, ніж у Rapid, за що, звичайно, потрібно сказати спасибі чеським і німецьким інженерам. На поворотах ця новинка обіцяє бути досить стійкою.

Skoda Scala в базовій комплектації з двигуном потужністю 95 кінських сил буде коштувати від 17 350 євро. Правда, така комплектація з’явиться не на початку продажів, а пізніше. Покупцям на першому етапі запропонують за 21 450 євро версію Ambition з 1,0 л бензиновим мотором TSI потужністю 115 к.с., версію з 1,6 л дизелем TDI потужністю 115 к.с. за 21 500 євро, а також топову комплектацію з бензиновим мотором TSI потужністю 150 к.с. за 25 200 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!