Бензин, дизель чи електромобіль: який автомобіль вибрати українцю

0
4448

Деякі українські оператори паливного ринку продають в роздріб бензин і дизельне паливо практично за однаковою ціною. Якщо раніше було очевидно, що заощадити можна на автомобілі з дизельним двигуном, то тепер це вже не так однозначно. Українські автолюбителі знову стали підраховувати, на якому вигляді пального вигідніше їздити, пише autonews.ua

Більшість жителів США їздять на машинах з потужними бензиновими двигунами, так як вартість палива не так важлива для їхнього сімейного бюджету. Педантичні європейці до недавнього часу вважали за краще дизель, це було явно вигідніше, а в Європі «кожна копійка на рахунку».

Що ж стосується України, то можна сказати, що її громадяни поки не визначилися у своїх уподобаннях палива. Експерти відзначають, що українців, перш за все, цікавить первісна вартість машини, а не витрати на її експлуатацію.

Власники дизельних авто роблять акцент, що у них невелика витрата палива. У свою чергу, власники бензинових машин кажуть, що дизельні авто коштують дорожче. Експерти вважають, що реальну економію від дизеля можна отримати, проїхавши не менш 70 тис.км.

Ціни на дизель в Україні будуть зростати

На багатьох українських АЗС вартість дизельного палива вже зрівнялася з ціною на «дев’яносто п’ятий” бензин. Це відбувається, в тому числі і з-за високого попиту на дизель. У найближчі роки ситуація навряд чи зміниться. Тим більше, що зараз податки на ДП в нашій країні в кілька разів менше, ніж в Європі, а, значить, влада, швидше за все, буде їх збільшувати. Так що власників дизельних автомобілів чекають додаткові витрати.

Обмежений вибір моторів у представлених в Україні моделей

Звичайно, добре, коли в лінійку тієї чи іншої моделі автомобіля входять як бензинові, так і дизельні агрегати. Однак, в Україні часто машини продають з дуже обмеженим вибором моторів або взагалі з одним. Чому так відбувається? У автовиробників своя логіка. Вони виходять із ситуації на ринку і свого маркетингу. У підсумку українці змушені купувати машину, не замислюючись про те, скільки потім доведеться платити за пальне.

Електромобілі в Україні настають

У 2018 році в Україні різко збільшилися продажі електромобілів. Це сталося завдяки тому, що на них скасували ввізне мито. В кінці 2018 року Верховна Рада продовжила пільги для електромобілів . До того ж в нашій країні почала розвиватися інфраструктура для машин з електричною силовою установкою. Наприклад, в 2019 році американська компанія Tesla планує відкрити в Києві свої зарядні станції для електромобілів .

Все це призведе до зростання продажів таких транспортних засобів. Однак, експерти прогнозують, що українці масово все-таки в найближчі роки не будуть пересідати на електрокари. Нас чекає «навала» старих дизельних авто з Європи, і з Німеччини зокрема, де їх стали забороняти.

Масовий перехід на електрокари в Україні відбудеться тільки тоді, коли рівень доходів українців досягне показників Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!