5 речей, які мають бути в автомобілі взимку

0
484

Подорожі взимку – це приносять не тільки гарні емоції, а й багато складнощів. Збільшується не тільки аварійність на дорозі. Погодні умови можуть спричинити чимало незручностей: авто може злетіти з дороги, застрягнути у снігу. Іноді у заметі доводиться проводити по кілька годин.

Gazeta.ua підготувала добірку речей, необхідних для авто взимку.

1. Складна лопата

Лопата знадобиться не тільки тоді, коли доведеться їхати за місто, а й на сусідню вулицю. Невідомо, якої глибини може виявитися перемет на зимовій дорозі. За допомогою лопати можна самостійно і швидко вибратися з перемету.

2. Трос

Трос, а краще два, стане у нагоді, якщо авто застрягло у перемет чи його знесло з дороги. Можна сподіватися, що трос буде в інших водіїв. Утім він може виявитися неякісним. Розірвавшись, пошкодить бампер чи фару. Тому варто завжди мати у багажнику трос, розрахований на масу вашого авто.

3. Антибуксувальні дракони

Такі килимки виготовлені з пластику. Мають шипи, тому добре тримаються на слизькій дорозі чи кризі. Вони знадобляться, щоб виїхати з обледенілої ями.

4. Рідина для омивання скла

Взимку має бути запасна рідина для омивання скла. Мокрий сніг, вологість, сіль на дорозі чи бруд з інших машин осідають на лобовому склі. Часто доводиться використовувати рідину. Якщо вона закінчиться, на лобовому склі нічого не буде видно.

5. Ліхтар

Взимку рано світає і темніє. Саме тому варто взяти з собою в далеку подорож ліхтар. Він стане у нагоді, якщо авто поламається і треба заглянути під капот чи замінити колесо.

6. Теплі речі

Взимку в авто слід мати теплий плед. Він зігріє, якщо доведеться провести в машині не мало часу. Варто також запастися додатковими теплими речами і термосом з чаєм. Він зігріє.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!