Які авто купували українці минулого року – інфографіка

0
808

За 12 місяців 2018 року в Україні зареєстрували 80 тис нових автомобілів. Кожне з цих авто в середньому коштувало понад $29 тис, пише ТМ.

Найбільшу кількість нових автомобілів купили кияни – 31 тис машин на суму $1 млрд. В ТОП-5 регіонів по кількісті проданих машин входить Харків, Дніпро, Одеса та Львів. Загальна сума витрат в Україні на нові автомобілі склала $2,4 млрд, а найдорожчі автомобілі купували одесити, які на кожне авто витрачали в середньому $35 тис, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Серед марок лідером продаж минулого року була Toyota. У 2018-му українці придбали 10 тис автомобілів цього бренду на суму $350 млн без врахування ціни додаткового обладнання. Також популярними були Renault і Volkswagen. Серед моделей бестселером став кросовер Renault Duster, яких зареєстрували майже 3,5 тис авто.

Також впродовж минулого року купували й преміальні авто. У 2018 році в Україні зареєстрували по одному Rolls-Royce Wraith, Rolls-Royce Ghost і Bentley Mulsanne, вартість кожного з цих авто перевищує $400 тис. Крім цього, за рік українці придбали 10 Bentley Continental GT і 25 Bentayga Bentayga, які коштують по $300 тис за один автомобіль. Позашляховиків Land Rover Range-Rover, які мають вартість по $215 тис, зареєстрували 176 авто.

Для порівняння, у 2017 році в Україні продали майже 80 тис нових автомобілів, а сума покупок становила $2 млрд. Тоді українці найчастіше купували кросовер Kia Sportage.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!