Як правильно перевірити машину перед покупкою

0
1784

Купівля вживаного автомобілю – ризикована затія, так і не найпростіша. Однак звести всі ризики до мінімуму і зберегти свої фінанси допоможе комплексна перевірка авто перед покупкою.

Важливо перевірити перед покупкою вживаного автомобіля:

– наявність оригіналу технічного паспорта;

– не була автомашина раніше в аварії;

– не перефарбовувалася машина;

– відсутність доробок (тюнінгу) електричної, паливної, ходової, рульовий і гальмівної систем.

У разі, якщо при огляді або опитуванні хоча б по одному з цих пунктів виникають які-небудь сумніви, то треба без вагань переходити до наступного огляду авто і не витрачати свій час і гроші на сумнівну покупку.

Крім істотних питань, потрібно провести детальний огляд авто. Огляд слід проводити сонячним днем при яскравому світлі, уникаючи пропозицій про перевірки всередині боксів, гаражів, салонів. Краще цю справу довірити фахівцям, які зможуть точно визначити всі приховані дефекти уживаного авто.

У середньому звичайна приватна машина проїжджає 10–20 тисяч км за рік. Отже, за 5 років виходить близько 100 000 км пробігу. За цей пробіг на гальмівних дисків залишається 2–3 мм від накладок. Якщо бачите нові колодки, значить, пробіг, швидше за все, більше 100 тисяч км.

Тканинна оббивка сидінь стирається приблизно через 90–130 тисяч км пробігу, шкіряна — через 200 000 км. Особливо сильно стираються підлокітник і бічна підтримка сидінь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!