Скільки електромобілів привезли в Україну за рік

0
345

На вулиці — 2019 й, час підвести риску під статистичними даними про імпорт електромобілів в Україні. Як повідомляє аналітичний центр AUTO.RIA, в грудні 2018 го в Україні прибуло 887 «електричок», а в цілому за весь минулий рік — 8 064 електроавтомобілів, передає ТМ.

Це втричі більше, ніж за весь 2017-й! Тому і можна говорити, що за минулі 12 місяців український парк електромобілів поповнився втричі більшою кількістю машин, в порівнянні з таким же періодом 2017 го, коли прибуло «всього» 2 532 авто на електротязі.

А ще три роки тому, за перше півріччя в Україні було зареєстровано 231 електромобіль. Всього три роки тому щомісяця на дорогах України з’являлося близько 40 електрокарів. Тоді AUTO.RIA також визначав долю ЕА від загального обсягу ринку, – і тоді електромобілів дісталося лише 0,81%. Зараз вивести точне число досить складно: офіційну статистику трохи викривляє парк «евроблях», тому цей неосяжний сегмент ми залишимо. Отже, в 2018 році частка електромобілів (щодо «білого» імпорту нових і вживаних легкових авто) досягла вже 5%.

Кожен автомобіль, який не спалює заради отримання енергії для руху бензин, газ або дизпаливо, це мінус один джерело забруднення повітря, – і один вагомий плюс для екології і нашого з вами здоров’я. Ще рік-два тому про електромобілі говорили як про щось екзотичному, що становить інтерес хіба диваків і техно-фанатам. Зараз же вони звичайні учасники дорожнього трафіку на наших дорогах, а рахунок їм пішов на десятки тисяч.

З огляду на, що пільги на розмитнення електромобілів продовжені, можна вважати, що 2018 рік став гідним стартом ринку електромобілів як такого, і далі слід очікувати ще більших темпів його зростання. А разом з цим на розвиток зарядної інфраструктури, збільшення кількості спеціалізованих СТО, відкриття нових автосалонів, розширення модельних рядів у дилерів саме електромобілями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!