Як боротися із замерзанням дверей і замків в автомобілі

0
1088

Взимку автомобілю потрібен особливий догляд, в іншому випадку від нього буде більше проблем, ніж користі. Часто взимку автомобілісти стикаються з замерзанням дверних замків і ущільнювачів, пише Аutonews . Як потрібно правильно боротися з цим явищем, що б «не нашкодити»?

Вода потрапляє в замок і на ущільнювачі автомобільних дверей з різних причин. Наприклад, через погану сушки машини в автомийці, через різницю температур в салоні і на вулиці, через температурних «стрибків». Взимку вода замерзає, створюючи водієві безліч проблем.

Якщо замерз замок

При замерзанні замку можна намагатися повернути ключ у замку силою, лити на замок окріп, дихати на замок, нагрівати ключ запальничкою. Від таких дій ситуація тільки погіршиться.

Якщо ви хочете «підігріти» ключ, то замість запальнички скористайтеся спеціальним брелоком-розморожувачі. Це пристрій надійніше і ефективніше. У всякому разі, лід в замку тане майже миттєво.

Якщо немає іншого виходу, то можна скористатися, наприклад, затискачем для краватки. Один його кінець вставляється в замок, а другий нагрівається запальничкою. Будьте уважні, щоб не пошкодити фарбу.

Ви також можете вдатися до спеціальних рідин для розморожування замків (в них міститься спирт). Найкраще взяти спрей, так як він недорогий і діє швидко.

Якщо замерзли ущільнювачі

Ви змогли провернути ключ у замку, але двері так і не відкрилася? Значить, замерзли гумові ущільнювачі. В цьому випадку не потрібно смикати за двері, сподіваючись, що вона відкриється. Потрібно бути більш «ніжним». Видаліть спочатку лід з дверцята, потім трохи постукайте по дверях, потім натисніть на неї. Зазвичай після цього двері відкриваються. Якщо не вийшло, то тоді скористайтеся спиртовмісної рідиною або мастилом, щоб промазати краю двері і ущільнювачі.

профілактика

Щоб уникнути перерахованих вище проблем, заздалегідь займіться профілактикою. Ущільнювачі повинні бути в хорошому стані, без бруду і сміття. Змастіть їх, наприклад, універсальної силіконовою змазкою. Цією ж мастилом можна обробити і дверний замок (для цього просто скористайтеся ключем).

Взимку, перш ніж закрити двері, залиште їх на невеликий час відкритими. Не забувайте також добре витирати ущільнювачі після контакту машини з вологою.

Погодьтеся, в цьому немає нічого складного. Просто не забудьте про профілактику, якщо у вас немає опалювального гаража або ви не ставите машину на опалювальному паркінгу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!