Майже “вічні” мотори, які їздять півмільйона кілометрів без ремонту (Фото)

0
892

Старі машини купують не по пробігу, а станом. Нормальний стан двигуна та інших агрегатів – найголовніший критерій при виборі б / у автомобіля. З цієї причини досвідчені автомобілісти підшукують собі машини з дуже надійними двигунами, щоб спокійно їздити, не боячись раптових і дорогих поломок. Розглянемо п’ятірку найбільш надійних моторів, які можуть без поломок проїхати півмільйона кілометрів.

Toyota 3S-FSE

Досить старий, але, тим не менш, як і раніше надійний бензиновий 16-клапанний мотор об’ємом 2 літри. Він випускався в декількох варіантах форсування – від 140 до 260 коней. За словами власників автомобілів, з цим двигуном все, що потрібно для його нормальної роботи, – це вчасно міняти масло і ремінь ГРМ. Цей двигун встановлювали на безлічі моделей, одним із найпопулярніших є кросовери Toyota RAV4.

Mitsubishi 4G63 DOCH

На другому рядку рейтингу надійних двигунів знаходиться знаменитий дволітровий 4G63, який випускають з 1981 року. За своє довге життя цей мотор побував під капотами безлічі автомобілів, при цьому не тільки Mitsubishi. Його також встановлювали в Hyundai Sonata і Kia Optima. Незважаючи на ремінних привід ГРМ, движок вийшов дуже ресурсним і практично невбиваним.

Honda D15 (D15)

Автомобілі Honda славляться своєю надійністю і здатністю намотувати на одометр сотні тисяч кілометрів без поломок. У моделі Honda Civic і Accord встановлювали двигуни D15/16, які здатні легко проїхати до 500 тисяч кілометрів без будь-яких проблем.

Opel X20SE

Дуже популярний і поширений 2-літровий мотор, його встановлювали на такі моделі автомобілів Opel, як Astra F, Calibra, Frontera, Kadett, Omega A/B, Vectra A. Безліч автомобілістів по достоїнству оцінили надійність і невибагливість цього двигуна. Секрет його великого ресурсу – в простоті, там просто нема чому ламатися.

BMW М62

V-подібний 8-циліндровий мотор об’ємом 4,4 літра і потужністю 286 коней. Цей двигун випускався в період з 1996 по 2005 рік і встановлювався на автомобілі BMW 540i E39, BMW 740i E38, BMW X5 E53. Мотор М62 вважається одним з найнадійніших двигунів у BMW, який при належному догляді здатний пройти до 500 тисяч кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!