Представили наступника популярному мінівену Opel Vivaro (Фото)

0
488

Компанія Opel представила новий мінівен Zafira Life, який прийшов на зміну моделі Vivaro. З технічної точки зору автомобіль ідентичний «спорідненим» однооб’емником Citroen SpaceTourer, Peugeot Traveller і Toyota ProAce Verso і відрізняється від них лише зовні.

Новий мінівен Zafira Life побудований на платформі EMP2 концерну PSA. Нагадаємо, з 2017 року компанія Opel належить французам. Автомобіль пропонується в трьох варіантах довжини: 4,6 метра, 4,95 метра або 5,3 метра. У базовій версії встановлені стандартні два ряди сидінь, для двох довших модифікацій можна заказати третій ряд. Максимальне число посадочних місць досягає дев’яти.

Крім загальної платформи Opel Zafira Life має з мінівенами-близнюками SpaceTourer і Traveller подібний дизайн. Зовнішні відмінності зводяться до іншої радіаторної решітки конфігурації фар. У салоні – різниця лише в емблемі на рульовому колесі. Ідентичний і список опцій: панорамний дах, електропривод бічних дверей, шкіряна обробка салону. Моторна гамма поки невідома, але несподіванок тут не передбачається. Європейські SpaceTourer і Traveller оснащуються 1,5-літровими турбодизелями потужністю 102 к.с. або 120 к.с., а також 2,0-літровими агрегатами з віддачею 150 або 177 сил. До 2021 року обіцяють випустити електричну версію.

Цікаво, що британську модифікацію Opel Zafira Life під брендом Vauxhall назвали Vivaro Life. Якщо у випадку з «Зафіра» для континентальної Європи автовиробник хотів привернути увагу до моделі з боку «сімейної» аудиторії, то для Великобританії такий «фокус» не має сенсу. Продажі Vauxhall Zafira завершилися тут ще півроку тому. При цьому Opel Zafira Life і Vauxhall Vivaro Life продовжать збирати на заводі в британському Лутоні, де випускалося і колишнє сімейство Vivaro. Європейські дилери почнуть приймати замовлення через місяць.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!