Водіям показали, як визволити авто зі снігових заметів

0
935

Синоптики прогнозують нові снігопади в Україні, що збільшує ймовірність водіїв застрягти в заметі. Експерти “За кермом” розповіли про те, як автомобілістам вирватись зі снігового полону.

Про це пише портал “За кермом“.

1-й спосіб

На передньопривідному автомобілі рекомендуємо при обертових передніх колесах повернути кермо вправо і вліво. Це допоможе колесам за що-небудь зачепитися. Задньопривідному авто буде найлегше рухатись по снігу, якщо передні колеса виставлені прямо.

2-й спосіб

Попросіть пасажирів, або інших учасників дорожнього руху підштовхнути авто. Зазвичай, у цьому водієві не відмовлять.

3-й спосіб

Якщо перехожих поблизу немає, то тоді водієві, чия машина потрапила у сніговий полон, доводиться розраховувати на свої власні сили. Не забувайте покласти до багажника лопату, якусь тканину та інші речі, що можуть стати у нагоді, коли втрапили у халепу.

4-й спосіб

Покладіть під ведучі колеса яку-небудь щільну тканину або навіть килимки з авто. Іноді цей метод можу бути досить дієвим.

5-й спосіб

Використовуйте гранітну або мармурову крихту. Для цього, звичайно, її треба з собою возити в багажнику. Досить 3-4 кг крихти. На автомобілі цей вантаж не позначиться, але він стане у нагоді в екстремальних умовах.

6-й спосіб

Вибратися з снігового полону можна, якщо спустити тиск у шинах до 0,8-1,0 бар. В цьому випадку вам знадобиться електричний компресор. Після того, як ви подолаєте снігову ділянку. Після цього потрібно підкачати шини.

7-й спосіб

Якщо буде можливість витягнути авто із замету за допомогою буксирування – обов’язково скористайтеся цим. Це досить ефективний метод. Головне знайти підходящий буксирувальник.

8-й спосіб

Для визволення автомобілів із снігових заметів часто використовують ланцюги і траки. Зараз популярні пластикові траки. Правда, вони не дуже довгі, тому їх доводиться перекладати з місця на місце.

Також не забувайте про ланцюги на колеса. Вони також допоможуть визволити залізного коня зі снігового полону.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!