Чи мoжнa мити двигyн мaшини?

0
1103

Двигун, як і будь-яка частина машини, має властивість забруднюватися: пил, патьоки масла та інших робочих рідин – все це може негативно позначатися на роботі автомобіля. Звідси висновок: двигун теж потрібно мити. А як часто варто це робити, розповів автоексперт Володимир Бахарєв:

«Чистота під капотом машини – такий же важливий нюанс, як чистота в організмі людини. Але мити двигун часто не можна: там дуже багато електронних з’єднань, контакти яких можуть піддатися корозії. Так як при митті зазвичай використовується спеціальна піна, здатна “витягувати” бруд глибоко з поверхні, вона так само легко проникає в електронні з’єднання, що і веде до їх корозії».

В першу чергу небезпечні патьоки паливно-мастильних матеріалів: вони порушують теплообмін двигуна, відзначає Бахарєв. Однак мити двигун частіше, ніж два рази на рік, експерт не радить. Більш того, краще робити це влітку, в жарку погоду і вже після того, як помили сам автомобіль.

«Тут дві крайності: довести двигун до стану дуже брудного, що не є добре; і мити його постійно, що призводить до корозії. Все повинно бути в міру», – говорить експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!