МАЗ запустив у виробництво “вбивцю” Mercedes-Benz Sprinter (Фото)

0
1076

Як і планувалося, Мінський автомобільний завод в листопаді запустив в Бресті перше серійне виробництво мікроавтобусів і фургонів. Машини повинні бути орієнтовані на внутрішній ринок. Складальне виробництво розгорнули на вільних площах ВАТ «Брестмаш». Проект – спільний, реалізований разом з китайською компанією.

Мікроавтобуси – спільний проект МАЗа з китайською держкомпанією, комплектуючі – імпортні (вироблені в Китаї), але фахівці і технології місцеві. У той же час за місяць до запуску виробництва представники заводу заявляли: «Розглядалися різні варіанти фінансування, в тому числі залучення позикових коштів. Було вирішено робити все своїми силами і ресурсами».

Першим пішов в серійне виробництво пасажирський мікроавтобус МАЗ 281, прототип якого вже пройшов всі необхідні випробування. Довжина новинки становить 6 м, ширина – 2,1 м, висота – 2,8 м, а колісна база – 3,57 м.

Також на збірці – вантажний фургон (крім салону, від мікроавтобуса ніяких відмінностей). Автомобіль має п’ять дверей, включаючи одні зсувні, а всередині передбачені кондиціонер, круїз-контроль, система навігації і магнітола. Мікроавтобус оснащений заднім парктроніком, антиблокувальною системою і електронною системою розподілу гальмівних зусиль. Турбодизельні мотори JAC відносяться до класу Євро-5, мають потужність в 150 к.с., працюють в парі з 6-ступінчастою МКПП.

«Автомобілі вже пройшли процедуру сертифікації, в Бресті їх будуть не тільки збирати, але і тестувати, – кажуть на МАЗі. – Далі під брендом МАЗ машини надійдуть у продаж. Ціна поки не визначена, але в будь-якому випадку це буде значно дешевше популярного Mercedes-Benz Sprinter. Китайські комплектуючі в перспективі замінять білоруські: покришки, двигуни, електрообладнання, обшивку салону. Згідно з планами, до кінця року в Бресті випустять 50 машин (пасажирських і вантажних), а в перспективі – до двох тисяч на рік».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!