Експерт розповів, що робити в разі відмови гальм

1
2024

Однією з найнебезпечніших, складних і в той же час несподіваних проблем для водіїв може стати відмова гальм.

Причому від цієї неприємності не застрахований жоден водій, навіть в разі регулярного проходження технічного огляду та виконання всіх необхідних ремонтних робіт вчасно. 

Самою головне в екстреної ситуації не розхвилюватись і зберегти самовладання, в іншому випадку утримати машину і не потрапити в дорожньо-транспортна пригода буде вкрай складно.

Саме миттєва реакція водія допоможе правильно зупинити автомобіль, не створивши аварійну ситуацію. І так, при виникненні проблеми заспокойтеся і не панікуйте.

Перевірте педаль гальма і під нею. Дуже часто проблема полягає в якому-небудь предметі, який потрапляє під педаль, і заважає повноцінно здійснювати гальмування.

Гальмівна система розбита на кілька рівнів, тому якщо відмовляє одна, є шанс на працездатність другий. Перевірити це можна з силою продавивши педаль в підлогу.Причому продавлювати педаль потрібно кілька разів, відпускаючи і натискаючи з силою на педаль гальма, збільшуючи таким чином тиск в системі.

У разі, якщо це не можливо переведіть передачі і скористайтеся ручником. При використання ручника не забувайте про те, що можливо доведеться гальмувати кузовом автомобіля, для цих цілей виберете відповідну навколишнє середовище. Ну і останнім є заборона на глушіння двигуна.

Заглушивши двигун ви тільки погіршить ситуацію, так як при цьому заблокують багато систем і зупинити автомобіль буде складніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!