Озвучена ціна першого білоруського електрокара

2
1744

Перший білоруський електромобіль, який можуть представити вже в грудні нинішнього року, буде коштувати близько 15-16 тисяч доларів. Про це повідомляють «Белновості» з посиланням на голову президії Національної академії наук РБ Володимира Гусакова. За його словами, в майбутньому планується налагодити невелике виробництво цих електрокарів на наявному підприємстві Мінпрому, пише Autonews.ru.

«Електромобіль ми вперше представили рік тому, модель була створена на базі китайського автомобіля. Зараз це повністю наша «начинка», починаючи від двигуна і включаючи всі основні системи», – пояснив Гусаков.

Раніше генеральний директор Об’єднаного інституту машинобудування Сергій Поддубко заявив, що перший білоруський електромобіль зможе проїжджати без підзарядки не більше 100 кілометрів. За його словами, новинка зможе подолати таку відстань зі швидкістю 90 км на годину.

Для повної зарядки акумуляторів електрокара знадобиться не менше трьох годин, при цьому заряд на 85% можна буде отримати за півгодини. Очікується, що білоруський електромобіль буде створена на базі однієї з моделей «БелДжі».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!