Хитрощі, які знадобляться взимку автомобілістам

0
372

Що вищі кучугури за вікном, то більше радіють діти і сильніше сумують автомобілісти

Аби швидко очистити машину від снігу і льоду, завести її і благополучно дістатися до місця призначення — варто скористатися 16 корисними порадами, які стануть в нагоді кожному водієві взимку.

7 хитрощів для очищення вікон і дзеркал від снігу і льоду

1. Підніміть двірники і залиште їх у такому положенні на ніч, щоб вони не прилипли до лобового скла.

2. Запобігти обмерзанню вікон допоможе суміш з 3 частин оцту і 1 частини води: побризкайте її на лобове скло і залиште на ніч. Сніг чистити все-таки доведеться, але зробити це буде значно легше.

3. Суха ганчірка і спирт допоможуть очистити лід зі скла швидше.

4. Є і такий спосіб запобігти обмерзанню лобового скла: на ніч покладіть старий килимок, брезент або щільну тканину прямо на вікно і заправте під склоочисники. Але не забувайте: цього не варто робити при різких перепадах температури або рясних опадах.

5. Якщо під рукою не виявилося скребка, то можна скористатися жорстким шпателем або кредитною карткою, головне — уникайте металу, інакше є ризик пошкодити поверхню.

6. Захистити бічні дзеркала від обмерзання за ніч допоможуть звичайні пластикові пакети.

7. Якщо припаркувати автомобіль лобовим склом на схід, то ранкове сонце трохи розтопить сніг і допоможе очистити автомобіль трохи швидше.

4 способи захистити замки та двері від обмерзання

1. Відкрити замерзлі замки та двері автомобіля допоможе дезінфікуючий засіб для рук.

2. Також можна прогріти ключ за допомогою запальнички, а потім акуратно вставити його в замерзлий замок.

3. В якості профілактики збризкуйте ключ засобом WD-40.

4. Щоб відкрити замерзлі дверцята, спробуйте натиснути на них. Ще один спосіб — використовувати теплу (але ні в якому разі не гарячу) воду.

2 способи захисту скла зсередини

1. Запобігти запотіванню скла, увібрати вологу і запахи допоможе наповнювач для котячих туалетів, який можна заховати, наприклад, в носок і помістити в автомобілі.

2. Крем для гоління допоможе очистити вікна зсередини і також запобігає запотіванню: нанесіть невелику кількість крему і протріть сухою тканиною.

3 поради, які допоможуть завести машину навіть в лютий мороз

1. Якщо ви очікуєте приходу небувалих холодів, акуратно дістаньте акумулятор із машини і занесіть на ніч його додому.

2. Якщо автомобіль не заводиться 15-20 секунд, спробуйте діяти наступним чином: поверніть ключ в початкове положення і дайте втомленому акумулятору 2 хвилини відпочити, потім повторіть ще раз. Не повторюйте цей процес багато разів — так ви тільки погіршите стан акумулятора. Хороший орієнтир — швидкість повороту стартера.

3. Вірний спосіб завести автомобіль — “прикурювання”.

Тримайте при собі готові кабелі — це допоможе підключитися до акумулятора іншого автомобіля. Але, щоб ваш акумулятор “отямився” і повернувся до свого початкового стану, двигун повинен пропрацювати годину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!