Експерт розвіяв міфи, пов’язані з виведенням алкоголю перед водінням

0
3345
Tired woman driving at night with headache touching temples.

При сп’янінні або сильного похмілля краще не сідати за кермо. 

Експерти вважають, що багато методів в боротьбі з похміллям є невиправданими, повідомляє PolitekA

Розглянемо найпоширеніші міфи, як можна швидко позбутися від похмілля. 

Міф № 1. Холодний душ. Цей спосіб добре тонізує, і постачає мозок киснем. Але даний метод не допомагає впоратися з похміллям. За допомогою холодної води не можна вивести залишки алкоголю з крові. Також, це небезпечно для здоров’я, так як розширені судини після спиртного, погано реагують на холодну воду.

Міф № 2. Нашатирний спирт. Деякі вважаю, що, вдихаючи або випиваючи кілька крапель розведеного нашатирю, можуть врятувати від похмілля. Це помилкова думка. У двох випадках нашатирний спирт не сприяє ніяким хімічним реакціям, які можуть вивести алкоголь з організму. Також, використовувати нашатир без прямого призначення небезпечно. 

Міф № 3. Кава. У помірних кількостях кави сприяє бадьорості і активності. Але поєднання кофеїну з алкоголем зводить це ефекти до мінімуму. Також, вживання кави під час похмілля погано впливає на здоров’я, так як несе додаткове навантаження на серце. Це пояснюється тим, що після вживання спиртного серце страждає від нестачі кисню.

Міф № 4. Розсіл. Цей спосіб може трохи допомогти при похміллі. Розсіл відновлює в організмі нестачу води і солей. Але більше він нічого не робить і ніяких фізіологічних ефектів не надає. 

Міф № 5. Вода. Багато хто вважає, що вживання великої кількості води, під час похмілля, сприяє виведенню алкоголю з крові. Але це теж помилка. Так, вода може допомогти вгамувати спрагу, але ефекту в боротьбі з похміллям очікувати не варто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!