Як підготувати авто до зими: корисні поради

0
297

Прихід зими знаменується для водіїв новими причинами для головного болю: вікна потіють, фари – або не світять, або працюють гірше ніж зазвичай, і багато-багато іншого, через що виїжджати кудись на автомобілі взагалі не хочеться. Саме для таких випадків і був складений список порад для автомобілістів.

Однією з найпоширеніших проблем є запотівання лобового скла. Зазвичай, більшість водіїв просто чекають, поки прогріється двигун, щоб включити обігрів вікон, однак є спосіб, який допоможе надовго забути про цей недолік. Потрібно просто змастити скло зовні кремом для гоління (саме кремом, а не гелем, який може залишити розводи) – в результаті поверхню скла покриється мікроплівкою, що перешкоджає утворенню конденсату.

Ще одна порада, пов’язана з конденсатом, полягає в тому, що перед тим, як залишити свою машину на ніч, потрібно відкрити в ній двері на кілька хвилин, максимально знизивши температуру в салоні. Завдяки такій маніпуляції, на ранок різниці температур в автомобілі і на вулиці не буде, внаслідок чого конденсат утворитися не зможе.

Для захисту головної оптики потрібно, в першу чергу, повернути її первісну чистоту і блиск, відполірувавши її зубною пастою, а потім – покрити поверхню фар невеликим шаром воску. Це дозволить поліпшити водовідштовхувальні властивості фар і збільшити яскравість.

Також взимку краще не використовувати ручне гальмо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!