Що категорично не можна перевозити в автомобілі

0
2448

Забороненим вантажем можуть вважатися шкідливі предмети. Наприклад, якщо ви перетинаєте державний кордон, зайва квітка в горщику, пачка сигарет або літр бензину в каністрі можуть вважатись контрабандою. Тому важливо не лише, що ви перевозите, але де, коли і в яких обсягах, передає Твоя МАШИНА.

Ясна річ, скрізь і завжди в машині не можна перевозити заборонені для зберігання предмети: зброю, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі й небезпечні для здоров’я хімічні сполуки. Якщо щось із цього переліку знайдуть у вашій автівці без відповідного дозволу, вам доведеться нести кримінальну відповідальність. З вогнепальною зброєю все зрозуміло, а ось перш ніж брати з собою в поїздку ніж, слід з’ясувати, чи не відноситься він до холодної зброї.

Вбита тварина, знайдена в багажнику під час заборони полювання або на території охоронного природного заповідника, буде вважатися доказом протизаконного полювання, якщо у вас не буде на трофей відповідних документів. Так само як і нелегальний улов риби, виявлений у вашому авто, якщо вас зупинили в районі водосховища що охороняється, може стати приводом для порушення адміністративної або навіть кримінальної справи. Підставою для адміністративного штрафу послужить знайдена у вас в машині ялинка або будь-яке інше незаконно зрубане дерево.

У правилах дорожнього руху чітко вказано, що маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених підприємством-виробником для цього транспортного засобу. Перевозити багаж можна за умови, що він не обмежує водієві огляд, не утруднює керування і не порушує стійкість транспортного засобу. При цьому вантаж не повинен закривати зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки. Також він повинен не створювати шуму, не забруднювати дорогу і навколишнє середовище.

Нагадаємо, вантаж, який виступає за габарити транспортного засобу спереду і ззаду більш ніж на 1 м або збоку більш ніж на 0,4 м від зовнішнього краю габаритного вогню, повинен бути позначений пізнавальними знаками «Великогабаритний вантаж». А в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості ще й спереду – ліхтарем або світловідбивачем білого кольору, ззаду – ліхтарем або світловідбивачем червоного кольору.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!