Ілон Маск затвердив фінальний прототип кросовера Tesla Model Y

0
814

Американський бізнесмен заявив про повну готовність позашляховика до випуску, однак на конвеєр автомобіль стане не раніше, ніж у 2020 році.

Ілон Маск схвалив серійну версію електро-кросовера Tesla Model Y. Фінальний прототип моделі затверджений засновником Tesla, про що було заявлено на зустрічі бізнесмена з інвесторами і аналітиками компанії.

Раніше йшлося про те, що Tesla Model Y стане на конвеєр в 2019 році, проте тепер Ілон Маск заявив, що масове виробництво електро-кросовера стартує в 2020 році. Бізнесмен не став озвучувати причину перенесення термінів початку випуску моделі, однак можна припустити, що у Tesla просто не вистачає потужностей для того, щоб раніше почати збірку Model Y, так як зараз компанія направила свої сили на седан Model 3.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ілон Маск намір побудувати «Гігафабріку 3» для випуску електрокарів. Tesla досягла домовленості з владою Шанхаю про покупку земельної ділянки для будівництва підприємства. У цей проект буде інвестовано близько 2 млрд доларів. Цілком ймовірно, що Tesla Model Y стане на конвеєр в Китаї.

Відомо, що Tesla Model Y побудують на платформі моделі Model 3, а зовні і технічно новинка буде схожа на Model X.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!