В Україні презентували новітню бойову машину вітчизняного виробництва (Відео)

0
1340

Під час виставки «Зброя та Безпека-2018», що проходила в столиці України з 9 по 12 жовтня ц.р. на стенді НВК «Техімпекс» вперше був представлений бронетранспортер «Плавець» – спільний проект, що з’явився в результаті державно-приватного партнерства ПАТ «Харківський Тракторний Завод», ДК «Укроборонпром» (ДК «Укрспецекспорт») та ТОВ «НВК «Техімпекс».

Новий гусеничний плаваючий БТР «Плавець», розроблений на базі багатоцільового гусеничного шасі МТ-ЛБу. Він має екіпаж з 3-х осіб та може перевозити до 14 десантників, для спішування яких може використовуватись відкидна апарель в задній частині машини (в одному з варіантів машини).

Корпус машини забезпечує балістичний захист екіпажу та десанту на рівні 2 за STANAG-4569, а також протимінний захист рівня 2b за STANAG-4569 (витримує підрив під днищем заряду до 6 кг вибухових речовин у тротиловому еквіваленті).

БТР «Плавець» може використовуватись для озброєння механізованих підрозділів, що діють у важкопрохідних місцевостях з великою кількістю водних перешкод, зокрема і для транспортування по воді морських піхотинців. В машині помітні певні зміни в конфігурації десантного відсіку та корпусу. Зокрема було змінено лобову частину корпусу. Вона має більший нахил, що покращує морехідні якості бронетранспортера. Крім того, на «Плавець» були встановлені два потужні водомети, що дозволяють розвивати на плаву швидкість до 10,5 км/год.

БТР оснащується дизельним двигуном потужністю 350-460 к.с. та механічною коробкою передач. БТР «Плавець» був представлений з встановленим на ньому сучасним бойовим модулем «Спис», що забезпечує машині досить велику вогневу міць та здатність протидіяти броньованим цілям від легкоброньованих і до танків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!