Чи можна пити безалкогольне пиво перед поїздкою

0
1052

Багато хто з нас п’ють «безалкогольне пиво» ​​і сідають за кермо, не думаючи про наслідки. Чи можна пити «безалкогольне пиво» ​​перед тим як сісти за кермо і невже пиво воно безалкогольне? Давайте розберемося в цьому питанні більш докладно.

Прочитавши склад алкогольного пива та безалкогольного, ми побачимо, що склад пива практично однаковий, за винятком вмісту алкоголю. Так, алкоголь в «безалкогольному пиві» є і це факт. Вміст алкоголю в звичайному пиві знаходиться в межах 3 -5,5%, в «безалкогольному пиві» знаходиться в середньому 0,5%, хоча буває і більше. Це говорить про те, що безалкогольне пиво зовсім не безалкогольне.

У ряді деяких експериментів з’ясувалося що, якщо після вживання «безалкогольного пива» відразу дихнути в алкотестер, прилад покаже вміст алкоголю в крові більше ніж 0,00, тому що алкогольні пари ще не встигли вивітритися з порожнини рота. Але якщо почекати деякий час, ми помітимо, що алкотестер покаже 0,00 проміле. Виходить, чим більше ми вжили такого пива, тим довше потрібно почекати, щоб воно вивітрилося. Для прикладу після спустошення однієї банки потрібно почекати не менше десяти хвилин, перед тим як сісти за кермо.

Всі звичайно добре можна випити, почекати і нічого не буде, але це не так. По перше не всі алкотестери однакові, один буде показувати занижені показники інший завищені, залежно від фірми виробника. По друге ви не застраховані від можливого впливу такого пива на ваш організм (втрата уважності, уповільнення реакції), що може призвести до аварії. У третьому працівники ДАІ, відчувши найменший запах алкоголю, можуть попросити вас вийти з машини і дихнути в трубочку або чого більше поставити автомобіль на штраф стоянку і поїхати на експертизу. Виходить потрібно зайвий раз замислитися чи варто пити безалкогольне пиво, щоб піти від однієї проблеми і прийти до іншої.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.