ЗАЗ запускає виробництво нових моделей

0
3134

На Запорізькому автозаводі можуть почати випускати 9-й і 12-метрові автобуси. Таку заяву зробив глава правління «ЗАЗу» Микола Євдокименко, пише autonews.ua.

На колись потужному Запорізькому автозаводі нині життя ледь жевріє. З кінця 2017 там припинили випускати легкові автомобілі. Зараз там роблять тільки кузовні деталі для легкових автомобілів, а також випускають в невеликій кількості приміський автобус ЗАЗ А07 і міський автобус А10 (на шасі Tata).

Схоже, що «ЗАЗ» знайшов своє місце в сучасному світі. Принаймні, на даному етапі. У Запоріжжі можуть зробити акцент на випуску автобусів, причому різних. Микола Євдокименко каже, що у них є плани по новим автобусам. На жаль, він не став вдаватися в подробиці.

Виробництво автобусів – непоганий варіант для «ЗАЗу». Це може вдихнути нове життя в завод. Можливо, інвестори або великі закордонні автовиробники, побачивши ці старання, зацікавляться Запорізьким автозаводом.

Тим часом, багато колишніх співробітників «ЗАЗу» поїхали працювати за кордон. І якщо зволікати, то професіонали, що залишилися теж поїдуть або вже не зможуть працювати за віком.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!