Замість застарілого ГАЗ-66: в Мережу витекли фотографії нової армійської вантажівки для ЗСУ

1
4159

Журнал «Комерційні автомобілі» опублікував ексклюзивні фотографії нового повнопривідної військової вантажівки Tata LPTA 713 TC. Він є плодом праць співробітників Бориспільського автозаводу.

Ця новинка замінить в українській армії застарілу вантажівку ГАЗ-66. Судячи з усього, у «ГАЗу» буде дуже гідна заміна.

Як ви, напевно, вже зрозуміли, Tata LPTA 713 TC з колісною формулою 4х4 побудований на базі індійського Tata LPT 713. Однак, українська вантажівка помітно відрізняється від свого індійського «родича».

Довжина Tata LPTA 713 TC – 5,75 м, ширина – 2,16 м, а висота – 2,85 м. Він важить 5,15 т. Його вантажопідйомність становить 2,5 т. Це набагато більше, ніж у ГАЗ-66. Під капотом розташовується турбодизель потужністю 125 к.с. Для армійських вантажівок максимальна швидкість не так важлива, як, наприклад, прохідність. Проте, її теж потрібно враховувати. Нова вантажівка для ЗСУ має максималку в 82 км/год.

У цієї нової повнопривідної військової вантажівки може бути кілька версій, в залежності від місії. Зараз вона проходить тестування в армії. За результатами тестів буде прийнято рішення про його серійне виробництво. Ми впевнені, що випробування закінчаться позитивно, і скоро Tata LPTA 713 TC почнуть випускати серійно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!