Найбільш незвичайний в світі кросовер продають за $ 6000 (Фото)

0
1761

Побачили Pontiac Aztek вперше? Краще тримайтеся міцніше. У 2000 році компанія показала передсерійний варіант цього автомобіля на автосалоні в Детройті і отримала неоднозначну реакцію публіки, пише Автоцентр. Одні вирішили, що це жарт, інші жахнулися від побаченого, але все це не завадило Понтіаку випустити новий кросовер на ринок через рік.

Деякі сміливо заявляють, що цей незвичайний SUV вбив Pontiac, але це думка дещо перебільшена і бренд швидше став жертвою неефективного керівництва в невідповідний момент, коли будь-який навіть хороший автомобіль не надав би впливу на неадекватну поведінку материнської GM. До того ж вибухнула криза, і до 2010 року виснажений фінансовими проблемами автогігант закрив Pontiac, але це тема для окремої розмови.

Чим же насправді був незвичайний кросовер? До речі, автомобіль знаходився на конвеєрі протягом 5 років, його виготовили в кількості близько 120 000 примірників. Pontiac Aztek трохи запізнився і прибув в той момент, коли інші автовиробники вже припинили експерименти з дизайном, вибравши перевірений шлях створення більш звичних автомобілів, і ще не почали створювати химерний дизайн заново, чекаючи стабілізації ситуації на ринку і у виробничій галузі.

В результаті Pontiac Aztek був прийнятий публікою дуже неоднозначно, але пропонував оригінальні дизайнерські рішення на кшталт центрального боксу між передніми сидіннями, на ділі опинився зручним і легким холодильником, який можна було взяти з собою, наприклад, на пляж. Сидіння можна було легко і швидко зняти з кріплень і розташувати на березі озера (якщо вам так хочеться), а нижня стулка багажних дверей представляла собою лавку для двох.

У додатковому комплекті поставлялися намет і надувний матрац (ідеально розташовувався в салоні при складених задніх сидіннях). Вищезгаданий намет можна було пристосувати безпосередньо до багажного відділення, спорудивши своєрідний передпокій перед входом в простору спальню. Всі ці додаткові пристосування розміщувалися в спеціальній плоскій валізі на колесах, яка утворювала в багажному відділенні рівну підлогу. Сучасні міські кросовери просто не розуміють, про що йде мова.

Але як цей незвичайний автомобіль відчуває себе сьогодні? Ми говоримо про Aztek 2003 року випуску в хорошому стані (спасибі переважно гаражному зберіганню) з пробігом близько 250 000 км за $ 6 000. Варто відзначити, що це помітно дорожче середньої ринкової вартості, але інші екземпляри знаходяться в відверто поганому стані. З очевидних зовнішніх недоліків – втомлена головна оптика, яка належить заміні. Інтер’єр – майже як новий (так, він спочатку виглядав так просто і дешево). 3,4-літровий V6 видає 185 к.с. і поєднується з 4-ступінчастою автоматичною КПП. Це старі агрегати GM, тому вони ще послужать.

Pontiac Aztek завжди був оригінальним автомобілем, який щиро намагався донести до нас якийсь важливий меседж. Не схоже, щоб нам вдавалося повністю розмовляти з цим автомобілем на одній мові, але деякі ентузіасти вже бачать в цьому незвичайному кросовері потенціал перетвориться на музейний експонат. При такому розкладі, придбання примірника в хорошому стані може виявитися мудрим рішенням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!