Яка швидкість автомобіля найбільш економить пальне

0
841

Боротися за зниження витрат на паливо можна різними способами, зокрема їздити на “правильній” швидкості.

Агресивний стиль водіння може звести нанівець зусилля по економії палива. Звичайно, використовувати прийоми економного водіння в сучасному мегаполісі навряд чи вийде, але якщо дотримуватися основних правил, можна досягти заводських показників, зазначених у технічних характеристиках автомобіля.

Слід дотримуватися плавного, спокійного руху, без різких стартів зі світлофора і настільки ж різкого гальмування. Пам’ятайте, що кожен набір швидкості спалює в кілька разів більше палива, ніж рух із постійною швидкістю.

Не слід впадати і в іншу крайність – включати нейтраль при першому зручному випадку. Сучасний автомобіль самостійно припиняє подачу палива під час гальмування двигуном. Так що гальмувати передачами корисно не тільки для безпеки руху, але і в плані економії палива.

На довгій прямій і за містом слід користуватися круїз-контролем, який підтримує задану швидкість і дуже добре економить паливо. Перевищувати дозволену швидкість не має сенсу, якщо ви прагнете трохи заощадити. Після 100 км/ч витрата палива зростає в геометричній прогресії, а оптимальним швидкісним режимом вважаються 90 км/год.

Також вагому роль в економії грають шини, трансмісія, ходова, робота системи охолодження, масла та технічний стан двигуна, система живлення і запалювання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!