Розроблено супер авто, яке заправляється солоною водою

0
1882

У бак цього автомобіля заливають не бензин чи дизельне паливо, а звичайну солону воду – таку технологію реалізували науковці із Швейцарії. Це не якась вигадка, фікція із майбутнього чи можливий проект на папері. Мова йде про повноцінний проект, який уже реалізований. По-правді кажучи, ця технологія не нова і була відома вже в 50-х роках, але ніхто не наважувався до цього довести цей концепт до кінця, поки не додумалися швейцарці. Ітак, давайте детальніше опишемо цей супер-автомобіль.

Максимальна швидкість – 350 км/год і близько 600 кінських сил. Їде до 1000 км. на одній заправці. Шкідливих викидів у повітря – 0. Заправляється звичайною солоною водою. Saltwater Car Quantino ніби звичайний електромобіль, але в якості елемента живлення використовується акумулятор на солоній воді. Досить швидкий і динамічний спорткар, при цьому береже природу. Високо-ємний акумулятор розроблений за технологією Flowcell. В ньому замість Літію використовується солона вода. Все що потрібно, так це регулярно міняти електроліт. Таке паливо дешеве, до того ж автомобілі благо-приємно впливають на навколишнє середовище.

Автомобіль Quantino був представлений на виставці Женевський Салон 2017. Масового виробництва таких машин поки-що немає, але можливо з’явиться найближчим часом. Вони вже є у продажу. За останніми новинами, у швейцарського холдингу в 2018 році з’явилося замовлення на 500 машин типу Quant 48 Volt, також 25 000 Quantino 48 Volt, на загальну суму 3,1 мільярдів Євро. Перші такі автомобілі уже давно їздять по вулицях Європи. Коли компанія NanoFlowcell виконає своє замовлення, тоді на європейських вулицях точно можна буде побачити таку красуню.

До-речі, схожу технологію хочуть примінити для створення гігантських акумуляторів. Як зрозуміти, що мається на увазі під словом «гігантський»? В Німеччині планується розробити таку батарею, якої би вистачило, щоб заживити електроенергією невеличке місто. Ми писали про це недавно, детальніше: Найбільший акумулятор у світі. Німецькі науковці планують завершити цей проект до 2023 року. Електроенергії має вистачити повністю для невеличкого міста, або ж багатомільйонного мегаполісу, такого як Київ чи Берлін, на 1 годину. Потужність такого акумулятора важко собі уявити в голові.

Джерело mannton.com.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!