Як блискавка: топ-5 найшвидших авто в світі

0
1447
Останнім часом з’явилося кілька нових надшвидких моделей.

По-справжньому швидких автомобілів існує не так вже й багато, в основному це гіперкари, які випускаються дрібними партіями. Останнім часом з’явилося кілька нових надшвидких моделей. “Автоновости” склали рейтинг ТОП-5 спортивних авто, місця в якому розподілилися в залежності від показників максимальної швидкості.

5 місце, 420 км/год – Bugatti Chiron

Отже, на п’ятому місці розташовується довгоочікуваний спадкоємець Bugatti Veyron – модель Chiron. Стандартна версія видає “максималку” в 420 км/год, що менше, ніж у старого Veyron SS. Однак тут є нюанс. Потужності 1500 л. с. вистачило б і для більшої швидкості, але інженери вирішили поставити електронний обмежувач на 420-ти.

4 місце, 431 км/год — Bugatti Veyron SS

Згаданий вище Bugatti Veyron Super Sport розташовується на четвертій позиції з результатом у 431 км/год. Цікаво, що версія SS у свій час була випущена з метою повернути звання найшвидшого серійного авто.

3 місце, 434 км/год — Hennessey Venom GT

Третє місце належить дрібносерійному Hennessey Venom GT, який раптово виявився досить швидким, щоб попсувати життя визнаним виробникам гіперкарів. Модель Venom GT з 1244-сильним мотором розвинула швидкість 434 км/год.

2 місце, 447 км/год — Koenigsegg Agera RS

Почесне друге місце належить гіперкару Koenigsegg Agera RS, якому вдалося показати результат в 447 км/год. Причому слід зазначити, що на даний момент це найвищий офіційно підтверджений показник. Так, в кінці 2017 року сам власник компанії Koenigsegg Ніклас Ліла за кермом свого гіперкара зробив два заїзди по 17-кілометровому ділянці дороги в Лас-Вегасі.

1 місце, 484 км/год (заявлено) — Hennessey Venom F5

Ну а з першим місцем все дуже неоднозначно. Ми віддаємо його гіперкару Hennessey Venom F5 швидше авансом, бо його максимальна швидкість-484 км/год поки лише заявлена автовиробником. Офіційно зареєстрованих заїздів ще не проводилося, тому нам залишається лише сподіватися на те, що слова розробників не розходяться з ділом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!