Ford Focus отримає підвіску з захистом від дорожніх ям

1
217

Ідеальна підвіска для наштх доріг – так можна було б назвати фордовску систему захисту від вибоїн. Незабаром нею повинен обзавестися новий Focus .

Система захисту від вибоїн створена на базі активної підвіски Continuously Controlled Damping (з безперервно змінною жорсткістю амортизаторів). Електронний блок управління підвіскою, доповнений спеціальним модулем програмного забезпечення, безперервно відстежує становище кожного колеса по висоті, руху рульового колеса і положення дросельної заслінки. Для цього використовуються дані з 12 сенсорів. Кожні 2 мілісекунди блок управління опитує сенсори і при необхідності миттєво змінює жорсткість амортизаторів.

Якщо дані з сенсорів говорять про те, що колесо почало провалюватися в яму, перетин клапанів в динамічно керованих амортизаторах автоматично зменшується до мінімуму. Це забезпечує максимальну жорсткість підвіски з мінімальним рухом колеса у вертикальній площині. Колесо залишається «підгорнутим» в повітрі і не провалюється в яму на всю глибину.

Сьогодні системою захисту підвіски від ям оснащені седани Mondeo , мінівени Galaxy і S-MAX в Європі, а також седани Fusion і позашляховик Expedition в США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!