Названі вагомі переваги дизельних двигунів

0
503

Незважаючи на недавні скандали, пов’язані безпосередньо з дизельними моторами, експерти назвали ряд переваг двигунів саме на «важкому» паливі.

Двигуни на дизелі витрачають набагато менше палива, ніж бензинові. Все через ККД – якщо у дизельних моторів КПЛ становить 40-50%, то у бензинових – 30%. Тому у дизельних велика частина згораємого палива йде в потужність і крутний момент, а у бензинових майже все йде в корпус.

Конструкція дизельних моторів набагато простіша і не вимагає складної системи охолодження. Тим більше, вона не має електричної системи запалювання, яка завдає чимало клопоту у бензинових.

Двигуни на «важкому» паливі здатні видавати хороші показники крутного моменту при невеликих оборотах. Саме через це ці двигуни застосовують саме у важкій техніці: тракторах, вантажівках і т.д.

Дизельні двигуни, на відміну від бензинових, що не вибагливі до якості палива. Вони можуть відмінно працювати як на синтетичному паливі, так і на рослинному маслі.

І, за статистикою, дизельні двигуні більш безпечні. Вони виділяють менше парів, і, до того ж, дизельне паливо не так вже просто підпалити.

джерело: versiya.info

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!