Експерти розповіли, чим спека небезпечна для автомобіля

0
510

Існує думка, що найлютішим ворогом автомобіля є холод. Однак експерти запевняють, що спека не менш небезпечна для машини, ніж сильні морози. В першу чергу експерти нагадують про перегрів двигуна.

Фахівці рекомендують стежити за справністю охолоджувальних систем, щоб проблема не застала їх зненацька. Якщо стрілка покажчика температури охолоджуючої рідини піднімається до червоної зони, можна спробувати відключити кондиціонер або клімат-контроль, і включити обігрівач. За рахунок цього знизиться теплове і механічне навантаження на мотор. Далі потрібно заглушити двигун, і дати йому охолонути. Відкривати кришку розширювального бачка при цьому не потрібно. Коли мотор охолоне, потрібно долити охолоджуючу рідину. Коли двигун запуститься, потрібно послухати, щоб під капотом нічого не бурлило. Якщо ж бурління є, то це загрожує проникненням газів в систему охолодження, а це загрожує ремонтом.

У спеку можуть перегрітися гальмівні механізми. Щоб не зіткнутися з такою проблемою, потрібно намагатися гальмувати плавно. Якщо перегрів все ж трапився, варто пам’ятати, що гальмування стає менш ефективним.

Влітку можна зіткнутися з плавленням пластика і псуванням лакофарбового покриття. Залежно від моделі та якості матеріалів, вони можуть вести себе по-різному. Навіть в дорогих машинах на спеці деформуються пластикові деталі, а фарба вигорає на сонці.

На спеці через контраст температур або удару, навіть несильного, можуть тріскатися скла автомобіля. Навіть маленька тріщина може стати проблемою, так як вона поступово «розростеться».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!