Плюси і мінуси гібридних авто: думка експертів

0
628

Насправді гібридні авто з’явились на ринку задовго до електроавтомобілів. Це був перехідний транспорт зі звичної нам машини до електрокарів, запевнив Євген Муджирі.

«Багато хто з виробників автомобілів йшли шляхом додавання електромотору до звичайного авто з двигуном внутрішнього згорання, щоб на малій швидкості можна було не використовувати двигун і економити на витраті палива, наприклад, коли їдеш у заторі в місті», – розповів блогер.

За словами експерта, гібриди завозять до України як офіційно так і нелегально, і такий транспорт існує на наших дорогах досить давно.

Як пояснив засновник електромобільного блогу Autogeek Євген Муджирі, гібриди є двох видів:

Перший: їздять і на електриці, і на паливі. На низькій швидкості використовується електрика, коли добавляємо газу, включається звичайний двигун. Такі автівки зручні для користуванням у місті та в передмісті.

Другий: їздять лише на електриці, а звичайний двигун має функцію для дозарядки батареї.

«7 літрів палива залили, і поїхали. Якщо заряду батареї не вистачає до наступної заправки, то вмикається двигун», – розповів експерт.

Якщо взяти газ, дизель чи бензин, то у них приблизно однакові характеристики. Втім на бензин потрібно використовувати більше витрачених коштів, зауважив Євген Муджирі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!