Як уберегти авто від угону: 10 простих порад

0
439

Для викрадення автомобілів злочинці використовують як класичні, так і нестандартні схеми. З кожним роком викрадачі стають все винахідливішими і придумують оригінальні методи викрадення транспортних засобів. До того ж на ринку товарів постійно з’являються поліпшені пристрої для швидкого злому авто.

Зловмисники найчастіше вибирають старенькі вітчизняні автомобілі через слабку систему захисту або її відсутність. Також популярністю серед викрадачів користуються і сучасні дорогі іномарки.

Тому власникам авто потрібно не забувати про захист свого транспортного засобу, бути уважними та обережними.

У зв’язку з цим правоохоронці пропонують кілька простих способів, як уберегти авто від угону:

Обладнайте свій автомобіль проти викрадення. Важливо використовувати багаторівневий підхід до захисту автомобіля. Наприклад, злодієві вдалося відключити звукову сигналізацію і потрапити в салон. Але педалі і КПП (коробка перемикання передач) заблоковані механічним способом. На двигуні також бажано встановити автономний протиугінний пристрій.

Навіть під час короткої зупинки завжди виймайте ключ із замка запалювання.

Закривайте всі двері і вікна, не лінуйтеся зайвий раз їх перевірити.

Ніколи не тримайте документи і другий набір ключів в автомобілі.

Ніколи не залишайте автомобіль з працюючим двигуном, навіть якщо ви відлучаєтеся хоча б на хвилину. Машини часто викрадають біля магазинів, заправок, мийок і тому подібне. Багато викрадень відбуваються холодним ранком, коли власник залишає машину на прогрів.

Злодій не любить світла. Машина, яку залишили під ліхтарем, має менше шансів потрапити в руки викрадачів. Бажано залишати автомобіль на стоянці в добре освітленому місці.

Не залишайте в автомобілі незнайомих людей. Візьміть за звичку, перш ніж вийти з машини, озирнутися навколо і, якщо все в порядку, непомітно включите протиугінний пристрій.

Застрахуйте свій автомобіль.
Залишайте автомобілі тільки на перевірених охоронюваних стоянках. Завжди вимагайте від працівників відповідні документи (договір, квитанція, талон або корінець), в якому вказується інформація про автомобіль і час його перебування на стоянці.

В жодному разі не залишайте цінні речі на видному місці, краще сховає все від цікавих очей в багажник або на підлогу авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!